9
GlobalKalem

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı öncülüğünde Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara Van'ın yanı sıra İstanbul, Ankara, Trabzon, Kars, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Malatya, Aydın, Urfa, Hatay ve Şırnak'tan 24 firma katıldı.

"81 İl 81 Lezzet" sloganıyla gerçekleştirilen fuarda 5 kişilik ekiple 'Hoşap Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi' tarafından Van'nın yöresel tatları büyük ilgi gördü.
Yöresel yemeklerin ilgi gördüğü fuarın açılışında konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kentte Gurme ve Gastronomi Fuarı'nın ikincisini düzenlemekten büyük bir keyif aldıklarını söyledi.
Fuara 24 firmanın katıldığını belirten Takva, "Birçok ilimizden katılımcılarımız var. Ayrıca İran kentlerinden firmalar ve misafirimiz fuarımıza teşrif etmişler. Fuarımız ülkemizin birçok şehrinden katılan firmaların destekleriyle daha güçlü bir hale geldi" dedi.
Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ise "Gerçekten Van çok gelişmiş. Van'ın terörden uzak olunca daha da güzelleştiğini görüyorum. İranlı turistlerin dışında farklı ülkelerden turistler de Van'ı tercih ediyor. Demek ki huzur olunca turist de geliyor" diye konuştu.
Fuarın en çok rağbet gördüğü kadın girişimcilerin hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel yemekler ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

Hoşap Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Halide Donmuş Yücel , ''Güzel Vanı'mızın tanıtımı için bu ve benzeri fuarlar çok etkili oluyor.Fast food, hazır yemek ya da ayaküstü yeme alışkanlıkları yöresel tatlarımızı,gelenek ve göreneklerimizi neredeyse bitirdi.Bizim kadın kooperatifi olarak asıl amacımız yöresel tat ve geleneklerimize dikkat çekerek sağlıklı nesillerin sağlıklı besinlerle yetişerek topluma yansıtmaktır.Van folklorik ve yöresel tatlar yönünde çok zengin bir ildir.Bu tanıtımlar sadece Van ile sınırlı kalmamalı.Uluslararası gurme ve astronomi fuarlarında da yerini almalıdır.ifadelerini kulandı.

15 Eylül'e kadar devam edecek fuara ilgi büyük.

Fuara katılan İran'lı girişimci kadınları, fuarı çok başarılı bulduklarını,kültürel dayanışmanın bu fuarlarla başarılı olduğunu söylediler.
Kültür Sanat Şiir ve Edebiyat
Kültür Sanat Şiir ve Edebiyat
Kültür Sanat Şiir ve Edebiyat
-- Adversting 7 REKLAM ALANI --
Teknoloji
Kültür Sanat Şiir ve Edebiyat
Siyaset ve Gündem
Dünya ve Avrupa
