9

 

Trump, Biden'ın göreve başlama töreni için "acil durum" ilan etti

Donald Trump, Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreni için Washington DC'de "acil durum" ilan etti. Tören için başkentteki Ulusal Muhafız sayısının 15 bine çıkarılabileceği bildirildi.

16:22:48 | 2021-01-12

GlobalKalem

ABD Başkanı Donald Trump, seçilmiş başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreni için gerekli hazırlıkların yapılması adına federal fonların kullanılmasına yönelik "acil durum" ilan etti.

Karar, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, acil durum çerçevesinde Trump'ın, İç Güvenlik Bakanlığına bağlı Federal Acil Durum Yönetimi Ajansını (FEMA) gerekli tüm acil ihtiyaçların karşılanması ile görevlendirdiği kaydedildi.

BAŞKENTTEKİ ULUSAL MUHAFIZ SATISI 15 BİNİ BULABİLİR

Geçen hafta Trump destekçilerinin ABD Kongresini basmasının ardıdnan aynı grupların Joe Biden'ın yemin töreni sırasında da Washington'da gösteri düzenleyeceklerini duyurması, kentteki güvenlik tedbirlerinin en üst seviyelere çıkarılmasına yol açtı.

Ulusal Muhafız Bürosu Yetkilisi General Daniel Hokanson, yemin töreninde çıkması muhtemel olayları önlemek için başkent Washington'daki Ulusal Muhafız sayısının 15 bine çıkarılabileceği bildirildi.

Söz konusu Ulusal Muhafızların hangi eyaletlerden geleceğine dair net bir bilgi paylaşmayan Hokanson, ABD Park Polisi, Gizli Servis ve Kongre Polisinin kendilerinden takviye istediğinin altını çizdi.

TRUMP, PENCE İLE GÖRÜŞTÜ

 

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, geçen haftaki Kongre baskınının ardından ilk kez bugün Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Amerikan basınının Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Trump ve Pence'in bugün Oval Ofis'te bir araya geldiği belirtildi. Basına yazılı açıklama yapan bir yetkili, "Trump ve Pence iyi bir konuşma yaptı" ifadesini kullandı.

Yetkili, kongreyi basan Trump destekçilerinin Trump'ın polikalarını yansıtmadığını iddia ederek "İkili, geçen hafta kanunları çiğneyen ve ABD Kongresini basan kişilerin, 75 milyon Amerikalı tarafından desteklenen 'Önce Amerika' politikasını yansıtmadığını bir kez daha vurguladı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Trump'ı destekleyen on binlerce kişi 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresine yürümüştü.

Polis barikatlarını aşan bir grup, Kongreye girmiş ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı.

Çıkan çatışmalarda 1'i polis 5 kişi ölmüş ve olayların bastırılması için Kongreye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti.

Olayların ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e olayları azmettirdiği gerekçesi ile Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu.

Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'nin Trump'ı görevden uzaklaştırması için Başkan Yardımcısı Pence'e çağrıda bulunduğu karar tasarısını reddetmişti.

Demokratlar bugün de Trump'a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sundu. (DIŞ HABERLER)




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1