9

 

PTT çalışanları iş durdurdu

PTT’de çalışan taşeron işçiler, düşük maaşı taahhüt eden sözleşmeye imza atmaya mecbur bırakılmaları sonrası iş durdurdu.

13:21:39 | 2022-08-02

GlobalKalem

PTT A.Ş. bünyesinde çalışan, düşük maaşı taahhüt eden sözleşmeye imza atmaya mecbur bırakılan taşeron işçiler, temel ücretlerini düşüren yeni sözleşmeyi reddettikleri için bugün iş durdurdu ve ana dağıtım merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ikinci büyük ana dağıtım merkezinde iş durduran işçiler bina önünde “Birleşen işçiler yenilmezler” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Eylemlerini sürdürürken içeriden çalışmaya devam eden kişilerin kendilerine geri dönmeleri yönünde önerilerde bulunduğunu aktaran bir işçi “Biz birlikteyken hiçbir şey olmaz. Bizim birlikteliğimiz bozulmadığı sürece kazanan biz olacağız” şeklinde konuştu.

Haklarını alana kadar dağıtım yapmayacaklarını açıklayan işçiler kamuoyuna da destek çağrısında bulundu:

“Buradayız ve direniyoruz. Memleketin geldiği vaziyette bizim ücretlerimizin artması gerekirken, bize verilen hakların artması gerekirken düşürülmeye çalışılıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim eski sözleşmemizin üstüne yol ve yemek parası verin. Bizden onu alıp onu verdik demeyin bize. Biz gerizekalı değiliz. Anlamıyor değiliz. Değişen bir şey yok diyorsunuz. Değişen çok şey var. Primlerimizi yakıyorsunuz. Gelmediğimiz günler yol ve yemeği keseceksiniz. Bunlar bizim kaybımız. Biz bunları kabul etmiyoruz. Bir direnç noktası oluşturuyoruz buralarda. Türkiye’nin birçok ilinden çağrımızı yineliyoruz. Sefalet sözleşmelerine hayır. Halkımıza buradan sesleniyoruz. Biz sizin evinize kargonuzu, postanızı, kimliğinizi, ehliyetinizi, pasaportunuzu getiren taşeron işçileriz. Şu anda bizim haklarımız gasp edilmeye çalışılıyor, sizler de bizim yanımızda olun.”




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1