9

 

Galatasaray'dan üst üste ikinci galibiyet

Galatasaray sahasında MKE Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti. Maçın tek golü 45+2'nci dakikada Babel'den geldi.

22:52:20 | 2020-10-31

GlobalKalem

Galatasaray, Süper Lig'in 7'nci haftasında konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü 1-0 yenerek üst üste 2'nci galibiyetini aldı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında tutuk bir oyun ortaya koyan Galatasaray, gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Ev sahibi ekip, rakibinin Saba Lobjanidze ile geliştirdiği hızla ataklarda sıkıntı yaşadı. Kalesini gole kapatan Galatasaray, golü ise uzatma dakikalarında buldu. Marcelo Saracchi'nin getirdiği topla 45+2'nci dakikada Ryan Babel'le ağları havalandıran sarı-kırmızılılar, devre arasına 1-0 önde girdi.

Galatasaray, ikinci yarıda da etkisiz bir futbol sergiledi. Gol pozisyonu üretemeyen sarı-kırmızılılar, rakibinin Jonathan Bolingi ile girdiği pozisyonlarda ise gole izin vermedi.

Son bölümde Sofiane Feghouli ve Emre Akbaba ile girdiği pozisyonlardan da yararlanamayan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Galatasaray, bu sonuçla ligde 4 galibiyete ulaşarak puanını 13'e çıkardı. MKE Ankaragücü ise 1 puanda kaldı.

İKİ HAFTADA 6 PUAN

Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 2 maçı da kazandı.

Ligin 6'ncı haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, bu hafta da MKE Ankaragücü'nü tek golle geçti.

BABEL, BU SEZON LİGDE İLK KEZ GOL ATTI

Galatasaraylı futbolcu Ryan Babel, Süper Lig'de bu sezon ilk kez fileleri havalandırdı.

Takımına 3 puanı getiren golü atan Hollandalı futbolcu, bu sezon oynadığı 7'nci lig müsabakasında ilk kez gol sevinci yaşadı.

Babel'in sarı-kırmızılı formayla bu sezon UEFA Avrupa Ligi elemelerindeki 3 maçta da 1 golü bulunuyor.

SARACCHİ VE MARCAO SAKATLANDI

Galatasaray'ın Uruguaylı sol beki Marcelo Saracchi, 55'inci dakikada sol kasığından sakatlandı ve yerini Emre Taşdemir'e bıraktı.

Maçın 66'ncı dakikasında sol üst ön adalesinden sorun yaşayan Marcao, tedavisinin ardından oyuna devam etti.

Ancak Brezilyalı futbolcu, sakatlığının tekrar etmesi üzerine 75'inci dakikada kenara geldi. Marcao'nun yerine Ryan Donk oyuna dahil oldu.

BABEL, SANTRFORA GEÇTİ

Müsabakaya sol kanatta başlayan Ryan Babel, yapılan değişikliğin ardından maçı santrfor olarak tamamladı.

Teknik direktör Fatih Terim, mücadeleye ilk 11'de başlayan Mbaye Diagne'yi 56'ncı dakikada kenara alarak yerine Arda Turan'ı sürdü.

Bu değişikliğin ardından sol kanada Arda geçerken, müsabakadaki tek golün sahibi Babel ise kalan bölümde santrfor oynadı.

GALATASARAY 4 MAÇ SONRA KALESİNİ GOLE KAPATTI

Galatasaray, 4 resmi maçın ardından bir karşılaşmayı gol yemeden tamamladı.

Son olarak Süper Lig'in 3'üncü haftasında 0-0 sona eren Fenerbahçe derbisinde kalesini kapatan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 1 UEFA Avrupa Ligi ve 3 Süper Lig müsabakasında da kalesinde gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi maçında İskoçya'nın Rangers takımına 2-1 yenilen Galatasaray, ligde Kasımpaşa'ya 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, son olarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 2-1 yense de rakibinin 1 gol bulmasını engelleyemedi.

Sarı-kırmızılılar, MKE Ankaragücü müsabakasında gol yemeyerek 4 maç sonra kalesini gole kapattı.

MKE ANKARAGÜCÜ GALİBİYETLE TANIŞAMADI

Başkent temsilcisi, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 5'inci maçtan da galibiyet çıkaramadı.

Ligde geride kalan 7 haftada 1 maçı rakibindeki korona virüsü (Covid-19) vakaları nedeniyle ertelenen, 1 haftayı da karşılaşma yapmadan geçiren sarı-lacivertli takım, 5 müsabakada ise galibiyet sevinci yaşayamadı.

Bu sezon ilk haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a yenilen, ikinci haftada ise Demir Grup Sivasspor ile berabere kalan MKE Ankaragücü, sonrasında sırasıyla Hes Kablo Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Galatasaray'a mağlup oldu.

Bu müsabakalarda 9 gol yiyen sarı-lacivertli takım, rakiplerinin ağlarını 4 kez sarsabildi. (İSTANBUL/AA)




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1