9

 

Belgrad'dan Ercan Kesal'ın 'Nasipse Adayız' filmine en iyi ilk film ödülü

Ercan Kesal’ın filmi "Nasipse Adayız", Belgrad Uluslararası Film Festivali’nden En İyi İlk Film Ödülü’yle döndü. Filmin kadrosunda Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu gibi isimler yer alıyor.

13:01:07 | 2021-05-17

GlobalKalem

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde yapan, Ercan Kesal'ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi "Nasipse Adayız" festival yolculuğuna devam ediyor. Şu an Netflix’te gösterimde olan ‘Nasipse Adayız’, 49. Belgrad Uluslararası Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü kazandı. 

Korona virüsü salgını nedeniyle ödül törenine katılamayan ve ödül konuşmasını bir video aracılığıyla yapan Kesal konuşmasında, “Sırbistan’ın kendisinin hayatında özel bir yeri olduğunu, babasının okuması için aldığı ilk ciddi kitabın Ivo Andric’in 'Drina Köprüsü' olması ve yıllar sonrasında ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filmiyle Sırbistan’a Emir Kusturica’nın davetlisi olarak gittiklerinde Kustirica’nın kendisine hediye olarak aynı kitabı hediye etmesinin kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti. Kesal, ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduğunu sözlerine eklerken tüm jüriye ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Türkiye prömiyerini yaptığı İstanbul Film Festivali’nden de ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kurgu’ ve ‘FIPRESCI En İyi Film’ ödülleriyle dönen ‘Nasipse Adayız’, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen hikâyesini konu alıyor. Film ayrıca Türkiye’de 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film’ yarışmasında ‘En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 dalda ödül aldı. Son olarak film 53. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödül kazandı.

Filmin oyuncu kadrosunda Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci gibi isimler yer alıyor.




ETİKET :   nasipse adayız ercan kesal Belgrad Uluslararası Film Festivali en iyi ilk film

Tümü
UA-147632479-1