9

 

Bazı gerçekler var ki, bunlar gizlenemez...

12:43:44 | 2023-02-23
Dr.Mehmet Ali Ediboğlu
Dr.Mehmet Ali Ediboğlu     

17 gün oldu. Hala depremzedelerin çadır ve konteyner ihtiyacı giderilebilmiş değil..
Hayatta kalan depremzedelere ilk iki gün içecek su, yiyecek ekmek temin edilememiş, daha da önemlisi ilk iki gün enkazlara doğru dürüst müdahale edilememiş olmasına rağmen eleştirilerimize hakaretle yanıt veriyorlar..
Bazı gerçekler var ki, bunlar gizlenemez.
Dağıtılmakta olan konteyner ve çadırların büyük çoğunluğu depremden sonraki günlerde üretilip dağıtıldı, ihtiyaca cevap vermek için de üretim hızla devam ediyor..
Deprem ülkesinde Kızılay’ın, AFAD’ın, ilgili diğer kamu kurumlarının ve hatta Belediyelerin depolarında yeteri kadar çadır ve konteyner stoklamamış ise güzel vatanımızın depreme hazırlıklı olduğunu kabul etmek mümkün değil..
Depremde enkaz altında kalan canlarımızı kurtarmak için,
zamanında, yani ilk 24 saatte müdahale edilemiyorsa bir güzel vatanımızın kurumlarının depreme hazırlıklı olduğunu kabul etmek mümkün değil..
Depremde sokaklarda kalan milyonlarca depremzedeye ilk iki gün içecek su, yiyecek ekmek, gidecek tuvalet temin edilemediyse güzel vatanımızın kurumlarının depreme hazırlıklı olduğunu kabul etmek mümkün değil..
Depremden etkilenen illerde kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin birçoğu yıkılmış veya gördüğü hasar nedeniyle boşaltılmış ise güzel vatanımızın depreme hazırlıklı olduğunu kabul etmek mümkün değildir..
Bizler vatanımızı sevdiğimiz için görevini layıkıyla yapmayanları eleştiriyoruz..
Bu eleştirilerimizden rahatsız olanlar aynaya baksınlar…




ETİKET :   Dr.Mehmet Ali Ediboğlu yazd Bazı gerçekler var ki gizlenmez

Tümü
UA-147632479-1