9

 

Ankara Tabip Odası: Türkiye'de vaka sayısı yüzde 20 arttı

Ankara Tabip Odası, Kovid-19 vaka sayılarının arttığına dikkat çekti, Ankara'da ise Bakanlığın düşüş açıklamalarının aksine hem başvuran hem de yataklı hasta sayısında artış olduğunu söyledi.

19:48:01 | 2020-06-13

GlobalKalem

nkara Tabip Odası (ATO), son günlerde Kovid-19 vaka sayısının yüzde 20 arttığına dikkat çekerek yetkilileri topluma karşı sorumlu davranmaya çağırdı. Ankara verilerinde ise Bakanlığın düşüş açıklamalarının aksine yerelden alınan haberlere göre hem başvuran hem de yataklı hasta sayısında artış olduğu ifade edildi.

“BAKANLIĞIN AKSİNE ANKARA’DA HEM BAŞVURAN HEM YATAKLI SAYISI ARTTI”

Ankara Tabip Odası (ATO), yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye genelinde binin altında seyreden vaka sayısının yüzde 20 artışla bin 195’e yükseldiğini ifade etti. ATO, Ankara’da ise Bakanlığın vaka sayılarındaki düşüş söylemlerinin aksine hem başvuran hem de yataklı hasta sayısının arttığına dikkat çekti.

Bakanlık tarafından son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta Anadolu’da vaka sayısında artış olduğu ifade edilen ancak Ankara’da düşüş olduğu bilgisinin Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğine değinilen açıklamada, “Ankara özelinde resmi makamlarca yeni vaka sayısında düşüş olduğu söylenmiş ise de son günlerde meslektaşlarımızdan aldığımız bilgiler bunun aksine Ankara özelinde de hem Kovid polikliniklere başvuran hem de yataklı Kovid servislerine yatırılan hasta sayısında belirgin bir artışın olduğu yönündedir. Yine Ankara’daki bir hastanede Kovid-19 pozitif tanısı alan sağlık çalışanlarının oranında ciddi bir artış gözlenmiş, ayrıca büyük bir fabrikada çalışan işçiler arasında yoğun test pozitifliği meydana geldiği internet ortamında paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“ANKARA VERİLERİ SORU İŞARETİNE YER BIRAKILMADAN AÇIKLANMALI”

Salgın döneminde resmi olmayan bilgilerin ciddi endişelere sebep olduğu belirtilen açıklamada, “Bu endişenin giderilmesi başta Ankara Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, yetkili ve sorumluluk sahibi makamlar tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalı, halkın bilgilenme hakkına saygı gösterilmelidir. Bu nedenle bir an önce Ankara verileri hiçbir soru işaretine yer bırakmadan açıklanmalıdır” denildi.




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1