9

 

Altın Koza Film Festivali’nin finalistleri belli oldu

18:45:00 | 2020-09-03

GlobalKalem

Altın Koza Film Festivali’nin finalistleri belli oldu. Festival, 14 Eylül'de başlayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı. Yaklaşık 40 filmin başvurduğu yarışmada, 10 yapım Altın Koza Ödülleri için jüri karşısına çıkmaya hak kazandı.

Beş yapımın, yönetmenlerin ilk filmi olmalarıyla dikkatleri çeken festivalde, iki filmin dünya prömiyeri, bir diğerinin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan yapımlardan Anıl Gelberi’nin “Plaza”, Barış Hancıoğulları’nın “Yeniden Leyla”, Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız”, Hacı Orman’ın “Körleşme” ve Umut Evirgen’in “Ben Bir Denizim” filmleri, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. “Yeniden Leyla” ve “Ben Bir Denizim” filmleri dünya prömiyerlerini festival kapsamında Adana’da yapmaya hazırlanırken, 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan, Fatih Özcan imzalı “Mavzer” filmi ise Altın Koza’da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan genelgenin ışığında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esaslarını gözeten bir düzenlemeyle, fiziksel mesafenin korunabildiği, etkili hijyen ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapılacağı bir ortam için gerekli çalışmaların festival yönetimi tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Festivalin finalistleri şöyle:

Plaza – Anıl Gelberi

Yeniden Leyla – Barış Hancıoğulları

Nasipse Adayız – Ercan Kesal

Mavzer – Fatih Özcan

Ceviz Ağacı – Faysal Soysal

Kuyudaki Taş – Gökçin Dokumacı

Körleşme – Hacı Orman

Bilmemek – Leyla Yılmaz

Topal Şükran’ın Maceraları – Onur Ünlü

Ben Bir Denizim – Umut Evirgen




ETİKET :  

Tümü
UA-147632479-1